Lívanečky s javorovým sirupem

Lívanečky s javorovým sirupem

POSTUP

  • 45 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Z mléka odlijeme asi 80 ml a lehce ho ohřejeme, nesmí být příliš horké, pouze vlažné. Ve vlažném mléce rozmícháme cukr, lžíci mouky a droždí. Kvásek uložíme na teplé místo a necháme ho vzejít.

2

Máslo necháme změknout, aby se nám s ním lépe pracovalo. Zbytek mouky prosejeme, do mouky nalijeme zbytek mléka, přidáme změklé máslo, sůl, vejce a kvásek.

3

Vypracujeme hladké těsto, které uložíme na teplé místo a necháme ho 30 minut kynout.

4

Těsto nalijeme do pánve na lívance s trochou oleje a lívanečky smažíme dozlatova z obou stran.

5

Hotové lívanečky odložíme na papírový ubrousek a zbavíme se tak přebytečného oleje.

6

Podáváme je s javorovým sirupem, borůvkami a ostružinami.


TIP: Udělejte si lívanečky ještě sladší s trochou domácí šlehačky.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

300 g jemné pohankové mouky
500 ml mléka
½ kostky droždí
1 lžička cukru
1 lžíce másla
1 vejce
hrst borůvek
hrst ostružin
špetka soli
olej
javorový sirup

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se