RED VELVET DORT

RED VELVET DORT
uživatelský recept

POSTUP

  • 90 minut
  • jednoduchá příprava
  • 8 porcí
  • nad 150 Kč

1

Předehřejte troubu na 170 °C. Připravte si dvě dortové formy a na jejich dno připevněte pečící papír, okraje klasicky vymažte máslem a vysypte moukou.

2

Do větší mísy prosejte mouku, holandské kakao, jedlou sodu a sůl.

3

V jiné míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidejte olej, žloutky, vinný ocet a červené barvivo.

4

Smíchejte suché suroviny s červenou vyšlehanou směsí. Přilejte podmáslí a pomalu zapracujte vyšlehaný sníh z bílků (před šleháním přidejte do bílků špetku soli).

5

Těsto rozdělte do dvou připravených dortových forem. Pečte přibližně 30 minut. Po vytažení korpusů z trouby nechte zcela vychladnout a zatím si připravte krém.

6

Krém je jednoduchý a rychlý. Vyšleheje Philadelphii s měkkým máslem do hladka. Přidejte cukr a smetanu.

7

Teď ke skládání dortu. Oba vychladlé korpusy trochu seřízněte a odřezky si schovejte stranou, ještě je využijete. První plát pomažte vrstvou krému, přiložte druhý korpus a také ho pomažte krémem. Zbylým krémem můžete potřít i boky dortu. Odložené odřezky lze krásně využít na zdobení, stačí rozdrobit na vršek.


O autorovi

BAKES OF JANE

Recept připravil/a BAKES OF JANE. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

350 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
15 g holandského kakaa
špetka soli
120 g másla měkkého
400 g cukru krupice
240 ml rostlinného oleje
4 velká vejce (žloutky a bílky zvlášť)
1 lžička bílého vinného octa
3 lžíce červeného potravinářského barviva tekutého
240 ml podmáslí
450 g sýru Philadelphie
300 g moučkového cukru
2 lžíce smetany ke šlehání

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se