Studená polévka z červené řepy s fetou

Studená polévka z červené řepy s fetou

POSTUP

  • 20 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 - 6 porcí
  • 50 až 100 Kč

1

Do pekáčku nebo hrnce vhodného do trouby vložte rajčata překrájená napůl. Přidejte k nim prolisovaný česnek a pokapejte je polovinou oleje.

2

Rajčata vložte do trouby a pečte na 190°C, dokud nezměknou a nezačnou se rozpadat. Pak je přeceďte a zbavte směs jadýrek a slupek.

3

Na zbývajícím oleji orestujte cibuli, pak k ní přidejte řepu, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Okořeňte dle chuti a vařte, dokud řepa lehce nezměkne.

4

Poté odstavte z plotny, přimíchejte rajčatové pyré a rozmixujte dohladka.

5

Nechte vychladit v lednici a před podáváním do talíře rozdrobte fetu.

6

Ozvláštnit můžete třeba snítkou kopru.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

500g červené řepy
500g loupaných rajčat
1 stroužek česneku
1 menší cibule
2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
500 ml silného vývaru
sůl, pepř
125 g sýru feta

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se