Pekárna Adélka

Poslat přátelům @
  • 11. 11. 2014
  • Klasická česká kuchyně
  • Do trouby
  • České
  • České

Novodobá pohádka o dvou kůrkách, rohlíku a kremroli

Když se v obchodě rozmýšlíte, jaké pečivo si koupíte, zkuste občas zapátrat po jméně výrobce. I za takovým rohlíkem někdy stojí zajímavý příběh a ti, kdo ho pečou, se to snaží dělat stále stejně dobře. Třeba jako v pekárně Adélka, kterou už léta vede rodina Teislerů.

Startovalo se z garáže

První kremrole vyráběl pan Ladislav Teisler v garáži rodinného domku na začátku devadesátých let minulého století. Když už garáž nestačila, koupil Ladislav Teisler další provozní jednotku na sídlišti Pražská v Pelhřimově, kam byla převedena veškerá výroba. Díky velkému zájmu zákazníků tak postupně vybudovali firmu se třemi sty zaměstnanci, která nyní prodává více než 1000 druhů výrobků.

Vlastní obchod i supermarket

Již od vzniku firmy se neustále budují vlastní pekařsko-cukrářské prodejny, kterých každým rokem pravidelně přibývá a celá síť nyní čítá 22 obchodů, tam jde asi třetina odbytu. Další třetina jde k nezávislým obchodníkům a důležitým odběratelem třetí třetiny jsou různé obchodní řetězce. Například v jihlavském či táborském hypermarketu Tesco mají pelhřimovští pekaři a cukráři vyhrazenou zvláštní sekci v oddělení pečiva. „Díky Adélce jsme rozšířili i nabídku zákusků, například o jejich již legendární kremrole," doplňuje Michal Procházka, ředitel jihlavského hypermarketu Tesco. Zákazníci si mohou dále vybrat z 10 různých typů chlebů a dalších desítek druhů slaného či sladkého pečiva. Také pro pekárnu Adélka je spolupráce s obchodním řetězcem vítanou novinkou. „Jsme rádi, že jsme se pro společnost Tesco stali - i díky soutěži Chléb roku - respektovaným partnerem a nyní můžeme dodávat do 9 jejích filiálek“, říká Roman Teisler.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se