Připravte si dokonalou bramborovou kaši! Povíme vám, jak na to.

Poslat přátelům @
  • 15. 10. 2015
  • Z jednoho hrnce
  • Ovoce a zelenina

Na bramborách záleží

Když přijdete do obchodu, sáhnete v něm po prvních bramborách, které uvidíte? To je ale špatně. Pro přípravu každého pokrmu se hodí jiný typ brambor. Chcete aby vaše kaše byla dokonalá? Zvolte brambory typu C.

Zbavte je přebytečného škrobu

Potom, co brambory oloupete a nakrájíte, propláchněte je několikrát ve studené vodě. Zbavíte je tak přebytečného škrobu.

Mléko musí být ohřáté

Když brambory uvaříte v osolené vodě a začnou se vám pod náporem vidličky rozpadat, slijte vodu a dejte hřát mléko. Studené by kaši nepomohlo. Ručním mixérem rozmixujte nejdřív samotné brambory a do nich až teprve dejte rozpustit dostatečné množství másla (po jeho přidání by už měla vzniknout hrubší kaše). Potom pomalu zašlehávejte teplé mléko. A kaše je hotová.

Tip

Aby kaše nebyla nuda, můžete si ji ještě vylepšit smetanou, praženou cibulkou, pažitkou, brokolicí nebo mrkví. Vše podle vaší fantazie.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se