5 tipů, které vám v kuchyni ušetří čas

Poslat přátelům @
  • 3. 3. 2015
  • Rychlý recept do 30 minut

1. Bruste nože

Správně nabroušené nože jsou základem pro rychlou a kvalitní práci při přípravě každého jídla. Budete-li pečovat o své nože správně, budou vám šetřit čas dlouhé roky.

2. Dodržujte pořádek

Při vaření udržujte pořádek: prázdné obaly vyhazujte ihned do koše, co nepotřebujete, vraťte do lednice a co můžete, umyjte nebo naskládejte do myčky nádobí. Uvidíte, že vám půjde práce lépe od ruky, a co více - po uvaření budete mít uklizenou kuchyň mnohem rychleji.

3. Rozdělte si suroviny do potravinových dóz

Uspořádané a přehledně popsané suroviny vám pomohou lépe se v kuchyni orientovat a rychleji najdete to, co hledáte. Výhodou také je, že pokud je budete uchovávat v dózách, ať už skleněných či plastových, vydrží déle čerstvé.

4. Rozlišujte nádobí

Přerovnáváte všechny pánve a hrnce, protože vždy potřebujete právě ten kousek, který je úplně vzadu? Roztřiďte si nádobí i náčiní tak, abyste v kuchyni měli skutečně jen to nejpoužívanější. Zbylé pánve, mísy a hrnce dejte na týden stranou, poznáte, že mnoho z nich vůbec nepotřebujete.

5. Často používané suroviny mějte po ruce

Sůl, olej, koření, … zkrátka to, co používáte při každém vaření, neuklízejte na žádná speciální místa. Vše důležité nechávejte na dosah ruky, naopak vše ostatní z linky ukliďte, abyste získali co nejvíce pracovního prostoru.

Máte nějaký tip, který také ušetří práci a čas? Podělte se o něj s ostatními do komentáře...

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se