V čem tkví kouzlo středomořských pokrmů?

Poslat přátelům @
  • 4. 3. 2015
  • Italská kuchyně
  • Španělská kuchyně
  • Dietní jídlo

Středomořská kuchyně je velmi oblíbená i v našich krajích. Středomořská jídla, která známe z dovolených, si mnoho z nás připravuje čím dál častěji doma, neboť v obchodech nalezneme spoustu delikates z této oblasti. Co nás tedy na středomořských jídlech tak baví?

1. Jednoduchost

Nemusíme být špičkoví šéfkuchaři, ba ani zdatní kuchaři. Mnoho středomořských jídel je velmi jednoduchých na přípravu.

2. Rozmanitost

Ve středomořské kuchyni se najde snad každý. Milovníci masa, vegetariáni, příznivci ryb a mořských plodů, ale i salátů apod.

3. Zdraví

Středomořská jídla jsou založena na čerstvých a kvalitních surovinách, důležitou součástí je velký poměr zeleniny. Způsob přípravy jídel je také velmi zdravý, protože jen málokdy smažíme, naopak často pečeme, grilujeme a vaříme.

4. Dostupné suroviny

Cena také hraje jistou roli při přípravě jídelníčku. Ve středomořské kuchyni můžeme nalézt velmi dostupná jídla, vždyť třeba skvělé těstoviny s parmezánem a chilli uvaříte za necelých 100 Kč pro 4 osoby.

5. Nekonečné chutě

Středomořská kuchyně nikdy neomrzí také proto, že můžeme volit z velkého množství koření a přísad, které nám v různých poměrech vykouzlí vždy originální chutě.

Přejeme i vám mnoho skvělých středomořských chutí!

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se