Datlové dobrůtky, které si zamilujete

Poslat přátelům @
  • 25. 1. 2017
  • Zdraví
  • Sladké jídlo

Máčené datle s pistáciemi

Datle jsou oblíbené již od starověku. Mají totiž mnohé blahodárné účinky, jako je pomoc při nachlazení, horečkách či střevních potížích. To přijde v zimních dnech velmi vhod. A abyste je nemuseli jíst samotné, namočte si je do čokolády, obalte do pistácií a pochoutka je na světě!

Datlové kuličky

Kromě již zmíněných účinků také datle pečují o svěžest a schopnost soustředění. Navíc startují energetickou přeměnu a jsou proto skvělým pomocníkem metabolismu. Vyrobte si tuto sladkou dobrůtku s mandlemi a kakaem, určitě nebudete litovat.

Pohanková kaše s datlemi a skořicí

Ze všeho nejdůležitější ale je, kolik důležitých látek v sobě datle ukrývají. Jsou velmi bohaté na draslík (dokonce o 25 % více než banán!), železo, hořčík a vitamíny A a B. Navíc neobsahují žádný tuk ani cholesterol, takže při cestě ku zdraví jsou tím nejlepším společníkem. Nastartujte svůj den třeba právě touto pohankovou kaší s datlemi a uvidíte, že se budete brzy cítit lépe a zdravěji.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se