Středomořská kuchyně: 5 surovin, které nesmí chybět

Poslat přátelům @
  • 5. 3. 2015
  • Italská kuchyně
  • Řecká kuchyně
  • Dietní jídlo

1. Olivový olej

Kdybychom měli jmenovat jen jednu věc, byl by to zaručeně olivový olej. Středomořské národy jej používají prakticky každý den.

2. Sýry

Omáčky, saláty, těstoviny, … nic z toho se téměř neobejde bez kvalitních sýrů. Jeden z nejpoužívanějšich je tradiční parmezán, ale také mozzaraella, ricotta a mnohé další, které si získávají svoji oblibu i u nás.

3. Víno

Víno se na jihu pije velmi často a velmi rádo. Své místo má i v kuchyni, zejména to suché se skvěle hodí na vaření.

4. Zelenina

Zeleninové saláty jsou prakticky povinností ke každému jídlu. V mnoha restauracích dostanete salát automaticky nebo je vám nabídnut číšníkem. I v domácnostech patří zeleninová jídla do každodenních jídelníčků.

5. Ryby

Ryby a plody moře mají mnoho cenných látek, které prospívají organismu, proto i u nás jejich obliba roste. Jižané je však konzumuji mnohem častěji, ať už samostatně nebo jako součást různých jídel - připomeňme si třeba tradiční španělskou paellu.

Jíte podle zvyků středomořské kuchyně? Jsou tyto potraviny součástí vašich jídelníčků? Podělte se s námi o své názory do komentáře!

KOMENTÁŘE (1)

  • Bořek N.
    10.03.2015 12:51

    U nás doma máme vše až na ryby, ty jen občas

    Odpovědět

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se