Kuskus: znáte jej?

Poslat přátelům @
  • 5. 3. 2015
  • Řecká kuchyně
  • Rychlý recept do 30 minut

Představujeme zázrak jménem kuskus.

Odkud pochází kuskus?

Kuskus je těstovina, která pochází ze severoafrické kuchyně. Díky své snadné připravě se postupně rozšířil i do evropského jídelníčku a dnes je běžně k dostání v obchodech. Příprava kuskusu je velice jednoduchá, stačí jej zalít horkou vodou a počkat několik minut, než nabobtná.

Recepty na kuskus

Receptů na kuskus najdete celou řadu. Vše však začíná u samotného kuskusu, který připravíte podle návodu. A pak už záleží jen na vás, zda jej budete podávat za studena v podobě salátu či jako přílohu k masu. Kuskus můžete připravit i na sladko, například ke snídani, stačí přidat ořechy nebo ovoce a snídaně je hotová.

Kde nakoupíte kuskus?

Dříve bylo kuskus obtížné sehnat, protože byl dostupný pouze v prodejnách se zdravou výživou. Díky rostoucí oblibě jej však dnes najdete v každém obchodě. K dostání je celá řada druhů kuskusu, doporučujeme koupit celozrnný kuskus, který je výborný zvláště při hubnutí.

Máte rádi kuskus? Preferujete jej na sladko či na slano?

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se