Čočka: proč bychom ji měli jíst častěji?

Poslat přátelům @
  • 6. 3. 2015
  • Jídlo bez ořechů
  • Rychlý recept do 30 minut

Přečtěte si hlavní důvody, proč je čočku důležité zařadit do jídelníčku.

Čočka je zdravá

Často se zapomíná na zdravotní účinky čočky. Obsahuje bílkoviny, vápník, vitamíny A, B, C a E. Kromě vitamínů dodá tělu proteiny, fosfor a železo, přitom neobsahuje žádný tuk. V případě, že vás trápí nějaké to kilo navíc, doplňte jídelníček o čočku.

Široké uplatnění v kuchyni

Chutných pokrmů obsahujících čočku najdete hodně. Pokud se obáváte nadýmání, doporučujeme nahradit klasickou hnědou čočku červenou. Červená čočka je vhodná pro těhotné i kojící ženy. Mezi nejznámější hlavní chody patří čočka na kyselo, která je zároveň tradičním pokrmem na Nový rok. Z čočky můžete připravit polévku, salát nebo pomazánku.

Jednoduchá na přípravu

Příprava čočky je jednoduchá. Vaření si můžete usnadnit tím, že čočku necháte předem odmočit. Výborná je také naklíčená čočka, kdy uvařenou čočku necháte několik dní klíčit a pak ji lze ihned použít do salátu.

Máte rádi čočku? Jaké je vaše oblíbené jídlo s čočkou?

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se