4 tipy, jak se starat o nože

Poslat přátelům @
  • 9. 3. 2015
  • Recept pro muže
  • Rychlý recept do 30 minut

1) Záleží na typu nože

Každý nůž vyžaduje specifickou péči. Pokud si koupíte ocelové nože, počítejte s tím, že vyžadují časté broušení. Proto si společně s nožem pořiďte i domácí brousek. Snadnější údržbu vyžaduje nůž keramický, který vydrží ostrý po několik let.

2) Čistota je základ

Po každém použití je nůž nutné pečlivě umýt v horké vodě a následně vysušit. Pokud máte doma kvalitní nože, určitě se vyhněte jejich mytí v myčce, kde by mohly být poškozeny chemikáliemi obsaženými v tabletách.

3) Používání nožů

Pokud nůž používáte, nikdy nezapomeňte na prkénko. Nejlepší na krájení je plastové prkénko. Zvláště u drahých nožů může špatný výběr prkénka způsobit, že se nůž brzy otupí nebo dokonce poškodí. Nejhorší, co můžete udělat, je krájet nožem na talíři, pracovní desce nebo dokonce na plechu.

4) Rozdělení nožů

Nože je potřeba si rozdělit podle toho, na jaké potraviny je používáte. Doporučujeme zakoupit si stojany na nože, kde je lze nejen kvalitně skladovat, ale také budete mít lepší přehled při vaření. Oddělte od sebe nože používané na zeleninu, maso a pečivo.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se