Naměkko i natvrdo: vždy perfektně!

Poslat přátelům @
  • 11. 3. 2015
  • Jídlo do 50 Kč

Myslíte si, že vajíčko zvládne uvařit každý? Přesvědčte se, že postupujete správě i vy!

Vajíčka natvrdo

Před tím, než začneme vajíčka vařit, je dobré zvolit vhodnou nádobu. Hrnec na vaření stačí menší velikosti a množství vody volíme vždy takové, aby vajíčka zůstala ponořena jen lehce. Často se stane, že vajíčka popraskají. Tomu lze jednoduše zabránit tak, že širší konec propíchneme jehlou. Vajíčka vkládáme do vroucí osolené vody. Důležitá je doba vaření. Vajíčka menší velikosti stačí vařit 8 minut. Větší vajíčka vaříme 10 minut. Jakmile je vaření u konce, vajíčka zchladíme ve studené vodě.

Vajíčka naměkko

Vajíčko naměkko před vařením propíchněte jehlou, aby neprasklo. Prasknutí vajíčka zabrání lžička octu vlitá do vody. Ideální je vložit vejce do vroucí vody a následně vařit po dobu 3 minut.

Vajíčka nahniličko

Doba vaření vajíček nahniličko je 4 až 5 minut. Po uvaření je na pár sekund vložíme do studené vody. Tento krok nám pomůže k snadnějšímu loupání vajíček.

Jaká je vaše oblíbená úprava vajíček? Máte osvědčené triky, které pomůžou, aby vajíčko neprasklo?

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se