5 důvodů, proč jíst středomořská jídla

Poslat přátelům @
  • 11. 3. 2015
  • Italská kuchyně
  • Jídlo do 50 Kč

Proč je dobré jíst středomořská jídla? Tady je 5 hlavních důvodů:

1) Rychlá a snadná příprava

Rychlost a jednoduchost přípravy je pro středomořská jídla charakteristická. Zvláště těstoviny nebo rizoto jsou hned hotové. Postačí vám pár minut a oběd můžete podávat. Základ u většiny receptů je podobný, navíc stačí změnit pár surovin a nový recept je na světě.

2) Čerstvé suroviny

Nákup čerstvých surovin by měl být při přípravě středomořských jídel prioritou. Čerstvé koření, zelenina, mořské plody a kvalitní olivový olej jsou základ. Vyvarujte se nahrazování surovin. Kečup místo domácí rajčatové omáčky, eidam místo parmazánu a podobně, jídlu jen uškodí.

3) Olivový olej

O blahodárných účincích olivového oleje není pochyb. Ve středomořských receptech se bez něj neobejdete. Používá se při přípravě salátu, těstovin, polévek i na smažení zeleniny.

4) Víno

Pití dobrého vína k jídlu je rituál, který si ve středomořských státech lidé rádi dopřejí. Hlavně v Itálii, Španělsku nebo ve Francii je víno ceněno a hojně konzumováno. Spojením jídla a vína vzniká dokonalá harmonie. Jednotlivé chutě vína a jídla jsou zvýrazněny a vzájemně sladěny.

5) Zdraví

Středomořská jídla díky vhodné úpravě a pečlivě vybraným surovinám obsahují velké množství vitamínů. Zvláště olivový olej, trochu vína a mořské plody mají blahodárný účinek na vaše zdraví.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se