Jaké ryby se jedí ve středomoří?

Poslat přátelům @
  • 12. 3. 2015
  • Řecká kuchyně
  • Na pánev

Znáte ryby, které se konzumují ve středomoří? A jak je upravit? Představujeme vám vybrané druhy.

Cípal

V moři se vyskytuje kolem 80 druhů, nejznámější je cípal hlavatý. Ryba je oblíbená pro velmi chutné maso a jikry. Cípal chutná dobře dušený, pečený v troubě a pokud je menší velikosti, můžete jej smažit.

Jazyk mořský

Jazyk mořský se pohybuje na mořském dnu. Maso je oblíbené hlavně proto, že po tepelné úpravě se snadno vykostí. Samotná chuť masa je lahodná, můžete jej vařit, dusit, péct i grilovat.

Platýs

Platýs má bílé pevné maso. Lze jej připravit na všechny možné způsoby. Výborný je platýs opečený na másle a ochucený bylinkami.

Mačka

Mačka skvrnitá nebo mačka velkoskrvná, také známá jako žralok skvrnitý. Loví se s oblibou pro své chutné maso. Než budete maso konzumovat, zbavte jej jater, která jsou jedovatá.

Mořský vlk

Mořského vlka můžete připravit v solné krustě. Jeho aroma je příjemné, maso jemné a chutné. Velmi dobrý je pečený v kůži, kdy si maso zachová všechny dobré chutě.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se