3 tipy na opravdu husté polévky, které můžete i povečeřet

Poslat přátelům @
  • 16. 3. 2015
  • Klasická česká kuchyně
  • Z jednoho hrnce

1) Gulášová polévka

Gulášová polévka u nás zdomácněla. Připravuje se s oblibou na táborech a při stanování. Hlavně buřtguláš z jednoho kotlíku má své kouzlo. Základem gulášové polévky je cibule, maso, červená paprika a brambory. Z masa se může použít hovězí nebo vepřové maso. Pokud chcete ochutnat něco netradičního, vyzkoušejte gulášovou polévku s hlívou ústřičnou

2) Kulajda

Kulajda je klasická polévka z jižních Čech. Má hustou konzistenci a smetanovou barvu. Na její přípravu se používají houby, kopr, vajíčka, brambory a koření. 

3) Hustá polévka z čočky

Hnědou a červenou čočku doporučujeme zařadit do vašeho jídelníčku. Červená čočka obsahuje vysoký podíl bílkovin a je lépe stravitelná. I proto je oblíbenější, než klasická hnědá čočka. Hustou polévku z čočky stojí za to vyzkoušet.

Máte raději vývar nebo hustou polévku? A jaké nejčastěji vaříte?

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se