3 nejlepších jídla s krevetami, která musíte vyzkoušet

Poslat přátelům @
  • 18. 3. 2015
  • Španělská kuchyně
  • Grilování
  • Na pánev

Jak oloupat krevety už víte, ale jaké recepty jsou z nich nejlepší, to se dočtete v dnešním článku.

1) Marinované krevety

Velice chutné jsou krevety naložené do marinády a grilované nebo smažené. Plánujete-li letní grilovačku, zkuste klasické steaky vyměnit za krevety a uvidíte, že budete mít úspěch. Krevety nakládáme do směsi olivového oleje, bylinek, citronové šťávy a milovníci pálivých jídel mohou zkusit krevety s chilli.

2) Krevetová polévka

Pokud vám zbyly hlavičky a schránky z vyloupaných krevet, připravte si krevetovou polévku. Základem je silný vývar na který použijeme právě zbytky po loupání. Stačí je osmažit na olivovém oleji a pak zalít vodou. Vývar můžeme dát i zmrazit nebo hned použít na krevetovou polévku

3) Krevetový tatarák

Nejvíce vitamínu si krevety zachovají bez tepelné úpravy. Ovšem pozor, je třeba dbát na správné skladování. Připravte si chutný tatarák z kousků krevet a koření. Pokud chcete krevety využít na tatarák, zpracujte je co nejdříve.

Chutnají vám krevety? Podělte se s námi o nejlepší recept. 

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se