Triky na přípravu rybího vývaru

Poslat přátelům @
  • 19. 3. 2015
  • Z jednoho hrnce
  • Dietní jídlo

Nechutná vám rybí vývar, protože má nepříjemnou rybinovou příchuť? Právě pro Vás máme triky, jak připravit chutný rybí vývar.

Čerstvé kousky

Zbytky z ryb, které budeme používat na přípravu polévky, musíme vybírat pouze čerstvé. Proto hned jak naporcujete rybu, začněte s přípravou samotného vývaru.

Připravte si uleželý základ

Ještě lepší chuti dosáhneme tím, že kousky ryby zalijeme studenou vodou a dáme do ledničky odležet přes noc, nejlépe na 12 hodin.

Správné porcování a výběr surovin

Páteře ryb si nalámejte rukama a přidejte do hrnce společně s hlavami. Rybí vývar připravujeme s kouskem pórku nebo cibule. Vše zalijeme vodou a přidáme bílé víno, které dodá polévce skvělou chuť. Množství vína = ¼ dávky vody.

Jak vařit?

Vývar vaříme pozvolna a maximálně 20 minut.

Vývar je skvělý jako základ do polévek a omáček. Kromě vývaru z ryb můžete zužitkovat krevety, korýše nebo mušle. Hotový vývar lze uschovat do ledničky. V takovém případě je dobré vyvařit vodu vývaru na minimum, aby měl hustší konzistenci. Vývar nalijte do formiček na led a jakmile zamrznou, vyklopte je a dejte do sáčku.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se