Sladké nebo slané? 3 tipy na nejlepší palačinky

Poslat přátelům @
  • 23. 3. 2015
  • Na pánev
  • Sladké jídlo
  • Jídlo do 50 Kč

Na snídani či lehkou večeři se palačinky vždycky hodí, jaké jsou však ty nejlepší?

1) Palačinky s ovocem

Na základní těsto potřebujeme mouku, mléko, kypřící prášek, vejce a všechny suroviny smícháme a na pánvičce smažíme palačinky. Nejlepší je smažit palačinku na másle a pak už záleží jen na nás s čím je budeme jíst. Palačinky můžete podávat s ovocem a šlehačkou. Skvělá je varianta palačinek s jablečným pyré a ořechy.

2) Palačinky s pohankovou moukou

Pokud máte chuť na palačinky, ale nechcete porušit dietu nebo zdravou životosprávu, stačí si základní recept upravit a nahradit hladkou mouku za pohankovou mouku. Pohanková mouka je bohatá na vitamín B, železo, vápník a proto je vhodnou náhradou za klasickou mouku. Palačinky z pohankové mouky, s jogurtem a ovocem potěší všechny, kdo se rádi zdravě stravují. 

3) Slané palačinky

Pokud sladké snídaně není to pravé pro vás, zkusit můžete slané palačinky. Slané palačinky jsou výborné nejen na snídani, ale i jako svačina do práce nebo pro děti. Doporučujeme vyzkoušet špenátové palačinky s cottage sýrem, které jen srolujete a nachystáte do svačinového boxu.

Jak často děláte palačinky? Máte raději sladké či slané?

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se