Jak oloupat ovoce snadno a rychle?

Poslat přátelům @
  • 25. 3. 2015
  • Veganské jídlo
  • Vegetariánské jídlo
  • Studená kuchyně

Základem každého loupání je kvalitní ostrý nůž, se kterým se nám bude dobře pracovat. A co dál?

Kiwi

Kiwi rozdělte podélně na dvě půlky. Vezměte si lžičku a šikovně oddělte obsah od slupky. Jde to snadno a je to rychlé.

Ananas

Ananas se loupe složitěji. Potřebujete dlouhý ostrý nůž, se kterým odkrojíte vrchní část a dolní část ananasu. Pokračujeme loupáním okrajů. Slupky loupejte co nejtenčí, i když vám zůstanou černé tečky. Vezměte ostrý nůž a šikmou řadu teček s trny postupně vyřezávejte, jednu řadu za druhou. Nakonec se pečlivě zbavte středu ananasu.

Mango

Nakrájejte na několik měsíčků a za pomoci lžičky krásně vyloupnete dužinu. Oblíbená a také rychlá je metoda loupání ovoce pomocí okraje skleničky. Vezměte ovoce a hrany skleničky použijete na loupání.

Avokádo

Avokádo nařízněte podélně až k pecce a obě půlky od sebe oddělte. Vezměte lžičku a vykrojte pecku. Dobře ji můžete vyloupnout pomocí nože. Ostrým nožem lehce naseknete pecku a střed vytáhnete. Avokádo loupeme za pomocí malého ostrého nože tak, aby slupky byly co nejtenčí.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se