5 tipů, jak využít celé kuře kousek po kousku

Poslat přátelům @
  • 26. 3. 2015
  • Do trouby
  • Na pánev
  • Rychlý recept do 30 minut

Kuřecí játra

Kuřecí játra nevyhazujte. Můžete si z nich připravit skvělou paštiku se smetanou, kterou využijete na snídani či zdravou svačinu pro děti. Kuřecí játra výborně chutnají smažená na víně například s rýží nebo pečivem. Kuřecí játra jsou bohatá na vitamíny A, D a B. 

Kuřecí stehna

Stehna jsou nejšťavnatější částí kuřete, proto je škoda, že většina lidí zůstane pouze u kuřecích prs. Pokud nevíte, jak s kuřecími stehny naložit, zkuste je zapečené ve spojení se sladkým medem a česnekem. 

Kuřecí prsa

Kuřecí prsa se hodí snad do všech pokrmů. Zkuste štavnatá a chutná kuřecí prsa s plátky citronů a bylinkami. 

Kuřecí křídla

Kuřecí křídla můžete použít do vývaru a pak z nich připravit maso do polévky nebo je zkuste upéct kuřecí křídla v medové krustě, s kečupem a chilli papričkami. 

Kuřecí kosti a další zbytky

Všechno co nám z kuřete zůstane, využijte na přípravu silného kuřecího vývaru. Pokud jej rovna nepotřebujete, vyvařte vodu co nejvíce, aby vám zbylo minimum vývaru a ten pak vlijte do nádoby na led. Jakmile je vývar zmrzlý, kostky vyjměte a vložte do sáčku. Zásoby vývaru se budou v budoucnu hodit.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se