Vinný ocet, léčí i dobře chutná

Poslat přátelům @
  • 30. 3. 2015
  • Vegetariánské jídlo
  • Zdraví

Jak vzniká?

Vinný ocet vzniká z červeného nebo bílého vína pocházejícího ze středomoří. Z octů je právě vinný ocet nejoblíbenější. Nejlepší vinný ocet je ten, který se vyrobí z chemicky neošetřených plodů. Neobsahuje žádné škodlivé látky a dodá tělu jen to nejlepší.

Vinný ocet jako univerzální pomocník

Vinný ocet je skvělý nejen do jídla, ale také jej uplatníte v boji proti bakteriím a plísním. Pokud koupíte vinný ocet v bio kvalitě, můžete jej využít k léčení průjmu, zklidnění migrény a bolesti v krku. Stačí sníst pár lžiček denně. Pomáhá i na svědivé vyrážky a štípance od komárů.

Jak skladovat vinný ocet?

Ocet skladujeme v uzavřených nádobách, ideálně na chladném místě bez světla. Pokud bude ocet v teple, začne se na něm díky kvašení po čase tvořit tzv. octová matka, která sice není škodlivá, ale je nutné pak ocet přefiltrovat.

Do jakých jídel se vinný ocet hodí?

Nejčastěji se ocet používá jako zálivka do salátů, vyzkoušet jej můžete se zeleninou, olivami a chlebem. 

KOMENTÁŘE (2)

  • Magda
    30.03.2015 12:08

    Taky jsme na něj přešli a už bych se k normálnímu nevrátila

    Odpovědět
  • Alex
    30.03.2015 14:12

    je mnohem lepsi nez normalni

    Odpovědět
↓ Načíst další komentáře…

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se