3 nejlepší jídla s rýží

Poslat přátelům @
  • 31. 3. 2015
  • Asijská kuchyně
  • Z jednoho hrnce

Rizoto

Rizoto pochází z Itálie a můžete jej využít jako přílohu i hlavní jídlo. Na přípravu rizota stačí 20 minut. Základem rizota je výběr vhodného druhu rýže. Na rizoto se má používat Carnaroli nebo Vialone Nano. Pak už stačí jen víno, zeleninový vývar a parmazán. Pokud nevíte, jak rýži připravit, podívejte se na náš videorecept

Rýže na sladko

Sladká varianta úpravy rýže je velmi oblíbená. Můžete ji zapéct nebo jen uvařit v mléce společně s cukrem nebo medem. Rýže na sladko se podává s ovocem či ořechy. Vybírejte kulatozrnnou rýži a před přípravou ji důkladně propláchněte. Zkuste připravit sladký dezert z rýže, výborný je rýžový puding s broskvemi.

Sushi

Jedno z nejznámějších japonských jídel na jehož přípravu je potřeba i kvalitní rýže. Rýže se balí do mořské řasy společně s čerstvou rybou nebo zeleninou. Sushi se má správně jíst rukama. Namáčí se od sojové omáčky nebo wasabi. Pokud jste ještě sushi nejedli, zkuste Maki sushi s lososem nebo avokádem. 

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se