Tipy na loupání a krájení ovoce a zeleniny - co jste do teď dělali špatně

Poslat přátelům @
  • 2. 4. 2015
  • Veganské jídlo
  • Vegetariánské jídlo

Používejte lžičku!

Při krájení ovoce je lžička velkým pomocníkem. Pomůže vám rychle, šetrně a snadno oddělit šťavnatou dužinu od slupky. Lžičku můžete využít například na oloupání kiwi. Je skvělá také na loupání zázvoru. S obyčejnou lžičkou snadno oškrábete slupku zázvoru a nepřijdete o důležité vitamíny.

I vařečka se hodí

Nevíte jak si poradit s granátovým jablkem? Rozkrojte ho na dvě půlky, pomocí rukou rozevřete, uchopte vařečku a udeřte s ní do spodní části jablka. Chutný střed snadno dostanete ven.

Zázračná sklenička

S obyčejnou skleničkou snadno oloupete kiwi, mango nebo avokádo. Jak na to? Stačí ovoce rozdělit na dvě půlky a dužinu vyloupnout pomocí hrany skleničky. Kvalitní nůž je základNejen na loupání, ale také na krájení ovoce je potřebný kvalitní ostrý nůž. Nůž by měl být vyvážený, musí se nám s ním dobře pracovat a měl by být robustní. Díky dobrému noži zvládneme zeleninu nakrájet rychle a dobře.

Dřevěné prkénko

Dřevěné prkénko je pro krájení ovoce i zeleniny to nejlepší. Navíc se doporučuje používat i kvůli nožům, aby nám vydržely co nejdéle ostré.

Loupání rajčat i broskví

Snadného oloupání rajčat i broskví dosáhnete díky jednoduchému triku. Stačí naříznout na špičce malý křížek a broskve či rajče vložit na chvilku do vroucí vody a následně je zchladit v ledové vodě. Slupka půjde dolů snadno.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se