3 dobré důvody, proč jíst mrkev

Poslat přátelům @
  • 3. 4. 2015
  • Vegetariánské jídlo
  • Zdraví

1) Mrkev je léčivá

Mrkev nám díky bohatému obsahu vlákniny pektin chrání žaludek a střevní sliznici. Pomáhá zlepšit celkovou imunitu, takže budeme odolnější proti bacilům. Chrání nás před infekcí krku, mandlí, dutin a očí. Mrkev pomáhá zlepšit kosti i zuby. Beta-karoten obsažený v mrkvi chrání před rakovinou. Pokud jste vyčerpaní a chybí vám energie, zkuste mrkev.

2) Mrkev je bohatá na vitamíny

Mrkev obsahuje velké množství důležitých vitamínů. Hlavně vitamíny A, C a B. Dále železo beta-karoten, draslík, sodík a železo. Výhodou mrkve je, že je jako jedna z mála druhů zelenin zdravější vařená než syrová.

3) Mrkev je dietní

Mrkev pomáhá při hubnutí. Můžete ji zpracovat v podobě salátů, šťávy i jako přílohu k masu. Hlídejte si množství, které během diety sníte. Mrkev je sladká, takže je potřeba ji konzumovat omezené množství. Existuje také mrkvová dieta, která je postavena právě na této kořenové zelenině.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se