Česká jablka, která zná celý svět

Poslat přátelům @
  • 17. 9. 2014
  • Klasická česká kuchyně
  • Vegetariánské jídlo
  • Sladké jídlo
  • České

Jeden z největších pěstitelů jablek u nás pan Romuald Kopún začínal v roce 1991, když založil společnost VVISS. Z původního koníčku, kterým bylo pěstování jablek, jejich roubování a šlechtění, postupem času vyrostla společnost produkující desítky tisíc tun jablek ročně.

Nyní po dvaceti třech letech sklidí VVISS na více než 600 hektarech zemědělské půdy přes 16 tisíc tun jablek ročně. Ta si mohou vychutnat nejen zákazníci v České Republice a na Slovensku, ale také v dalších zemích převážně východní Evropy. VVISS například již patnáct let spolupracuje se společností Tesco, které dodává téměř 30 % jablek ze své celkové produkce.

Firma původně sázela jen na tři odrůdy jabloní: Idared, Šampión a Rubín. Ovšem od roku 2006 si u nich můžete vybrat ze sedmnácti odrůd jablek a navíc k nim přibyly také hrušky, třešně, višně a rybíz. Sklízí se zpravidla od července do listopadu a díky speciálním sklízecím strojům umějí ve VVISS sklidit až pět tun jablek za hodinu. Zkrátka všechno je o jablku a není to ani trochu hřích. Více informací o společnosti na: http://www.vviss.cz/

KOMENTÁŘE (1)

  • nuanna2
    05.09.2017 12:35

    คาสิโนออนไลน์ https://www.royal1688-club.com/

    Odpovědět

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se