Jak grilovat zeleninu? 3 tipy, které zaručí skvělý výsledek!

Poslat přátelům @
  • 10. 4. 2015
  • Grilování
  • Speciální výživa
  • Speciální výživa
  • Speciální výživa

1. Pozor na rošt.

Zeleninu můžete grilovat mnoha způsoby. Nejsložitější je její příprava na holém roštu, kdy je třeba jí věnovat plnou pozornost. Pro usnadnění použijte hliníkové nebo speciální tácky.

2. Nenaolejujete-li... spálíte.

Pamatujte, že musíte zeleninu na počátku důkladně potřít olejem, jinak se připálí. Přichystejte si metličku s olejem i k samotnému grilování a průběžně olejujte dle potřeby.

3. Spařte!

Důležité je také spaření, protože některé druhy zeleniny se na rošt nehodí pouze po umytí. Zejména se zaměřte na ty druhy, které obsahují škrob. Například brambory je vždy lepší před grilováním spařit či uvařit, aby byly uvnitř vždy hotové.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se