Jaké bylinky se vyplatí pěstovat?

Poslat přátelům @
  • 14. 4. 2015
  • Veganské jídlo
  • Vegetariánské jídlo
  • Zdraví

Majoránka

Majoránka je ideální do polévek, omáček a gulášů. Použít ji můžete také do mletého masa, ryb a na ochucení skopového masa i paštik. Její využití je opravdu široké. Čerstvá majoránka je vhodná na přípravu zeleninových salátů.

Bazalka

Bazalku máme spojenou především s italskou kuchyní. Lísky bazalky lze využít na přípravu omáček, luštěnin, marinád i ryb. Používá se k ochucení salátu, masa a to pečeného i grilovaného. Bazalku můžete zpracovat čerstvou, usušit ji nebo dát zmrazit .

Pažitka

Výrazné aroma a skvělá chuť pažitky má podobno chuť jako jarní cibulka, proto se doporučuje používat ji do stejných jídel. Skvěle chutná v polévkách nebo s čerstvým chlebem a máslem. Hodí se do vaječných jídel, k sýrům, tvarohu, bramborám i rýži.

Rozmarýn

Rozmarýn je základem pro francouzskou kuchyni, takže pokud patří jídla z Francie i mezi vaše oblíbená, určitě se bez něj neobejdete. Nejčastěji se používá při přípravě masa a to kuřecího, jehněčího a skopového. Výborný je se zapečenými bramborami, sýry nebo do nádivek.

Petrželka

Bez petrželky se neobejde kvalitní domácí vývar a další polévky. Přidat ji můžete do majonézy, omelet, nádivek a mletého masa. Skvěle ochutí vařené brambory, krémové polévky i ryby na všechny možné způsoby.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se