Jak zpracovat a kam uložit úrodu ze zahrádky

Poslat přátelům @
  • 15. 4. 2015
  • Veganské jídlo
  • Vegetariánské jídlo
  • Zdraví

Co dát do sklepa?

Vybrané druhy zeleniny i ovoce mohou vydržet dlouho správným skladováním ve sklepě. Základem takového skladování je vhodná teplota, které by se měla pohybovat nad nulou, kolem 5°C. Plody ze zahrádky musí být však oschlé a čisté. Všechny poškozené plody zpracujte nebo odložte na kompost. Do sklepa se mohou dát jablka, brambory, hrušky i kořenová zelenina.

Co dát do mrazáku?

Kapacita mrazáku není neomezená, proto do něj vložte rychle se kazící plody a také vše, co denně využíváte v kuchyni. Zmrazit tak dejte například jahody, borůvky, maliny, rybíz a podobně. Pokud máte hodně kořenové zeleniny, která se běžně v kuchyni používá, nastrouhejte ji na jemno a vložte do sáčku. Sáčky nechte zmrazit a zeleninu máte připravenou do polévky.

Co zavařit?

Zavařeniny jsou další možností, jak zpracovat ovoce nebo i houby. Zavařte okurky, třešně, broskve, meruňky, angrešt a další úrodu. Spolehlivě tak vše uchováte na dlouhou dobu. Připravit si můžete do zásoby chutné marmelády nebo džem.

Co usušit?

Sušené ovoce je výborné jako náhrada sladkého nebo doplněk do jogurtů a müsli. Usušte si jablka, meruňky, švestky, višně nebo třešně.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se