Z kuchyně rovnou do přírody: jak vařit na ohni?

Poslat přátelům @
  • 2. 6. 2015
  • Jídlo na cesty

Vaření na ohni je zábava i změna. Vyplatí se trpělivost trpělivost a praktické uvažování. Jak na to?

Příprava ohniště

Nejlépe se vám bude vařit se závěsným kotlíkem. Připravte si ohniště, jehož plochu ohraničíte kameny. Vyrobte si stabilní trojnožku, na kterou kotlík zavěsíte.

Správné nádobí

K vaření na ohni jsou ideální malé kotlíky. Velikost kotlíku vybírejte podle toho, pro kolik lidí budete jídlo vařit. Kromě kotlíku se hodí také malý plynový vařič, kde můžete ohřát menší věci, například trochu vody na čaj, placky k jídlu, konzervy a podobně. Nezapomeňte na vařečky, dobrý ostrý nůž, ešus, pánvičku, lžíci a podobně. Pokud nemáte poklici na kotlík, využijte alobal, který je lehčí a praktičnější.

Berte praktické a lehké potraviny

Než vyrazíte, naplánujte podrobně jídelníček. Usnadní vám to práci a máte tak jistotu, že neponesete zbytečné věci. Velmi dobré jsou fazole naložené v rajčatové omáčce, ze kterých můžete udělat chutné jídlo s masem i polévku s bramborami. Vezměte si také sušené bylinky, zeleninu a maso, které jsou lehké, déle vydrží a můžete s nimi jídlo skvěle ochutit i improvizovat. Nezapomeňte na dary přírody. Lesní ovoce, houby a ryby se vám budou hodit.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se