3 tipy jak upéct nejlepší cheesecakes

Poslat přátelům @
  • 3. 6. 2015
  • Do trouby
  • Sladké jídlo

Připravit dokolaný cheesecake není těžké, pokud znáte tyto tipy. Přečtěte si naše rady a uvidíte, že se příště povede. 

Tip 1: Mějte trpělivost při pečení

Než se pustíte do pečení, troubu pečlivě předehřejte na požadovanou teplotu. Během pečení troubu už neotevírejte. Koláč je upečený ve chvíli, kdy se krém jakoby třese, podobně jako želé. Nikdy koláč po upečení hned nevytahujte. Nechte jej odpočinout v horké troubě, dokud nevychladne. Pomoci si můžete lehce otevřenými dvířky trouby. Hotový cheesecake dejte chladit do ledničky.

Tip 2: Krému věnujte péči, jakou si zaslouží

Příprava krému by vám měla zabrat nejvíce času, protože je velice důležitá, a když si s ním vyhrajete, vznikne cheesecake přesně podle vašich představ. Jakmile vytáhnete všechny potřebné suroviny, nechte je náležitě odpočinout, aby měly pokojovou teplotu. Nezapomeňte množství surovin přizpůsobit velikosti formy na cheesecake, aby nebyl příliš nízký. Vyhýbejte se odtučněným mléčným výrobkům, jinak se koláč nepovede. Získá jinou konzistenci, stejně tak má vliv i to, když vynecháte cukr. Pokud se vám během pečení udělali na cheesecaku bublinky, pomůže, když krém hned po nalití do formy necháte ještě pět minut odpočinout.

Tip 3: Využijte vodní lázeň i alobal

Pokud máte starší troubu, která peče nerovnoměrně, využijte vodní lázeň. Stačí do trouby vložit hrnec s vodou a můžete se pustit do pečení. Uvidíte, že to bude mít na konečnou konzistenci cheesecaku vliv. Pomoci vám může také alobal, který zabrání rychlému hnědnutí povrchu krému.

Pečete cheesecake poprvé? Pak jej připravte podle našeho receptu

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se