Speciality připravené u táboráku: vařte chutně i v přírodě!

Poslat přátelům @
  • 9. 6. 2015
  • Z jednoho hrnce
  • Jídlo na cesty

Díky přírodě a ohni dostane jídlo zcela jedinečnou chuť. Jaké jsou ty pravé speciality, které nejlépe chutnají na ohni?

Polévky z jednoho kotlíku

Polévky mají tu výhodu, že na jejich přípravu vám bude stačit jeden kotlík, který zavěsíte nad oheň. Dejte však pozor na stabilitu kotlíku. Snad nejznámějším jídlem, který umí připravit každý správný táborník, je buřtguláš. Můžete si připravit i náročnější polévky, jako je zeleninová nebo houbová.

Dokonalé špízy

Na přípravu špízu vám stačí maso nebo zelenina a k tomu koření. Jednoduše vše napíchneme na špejli nebo obyčejný ořezaný klacík, který v lese jistě najdete. Udejte si oblíbené špízy také u táboráku

Brambory z ohně

Jakmile začne oheň pomalu vyhasínat, je správný čas připravit si brambory, zabalte je do alobalu a šoupněte do žhavých uhlíků. Brambory nemusíte ochucovat, ale pokud přece jen máte nazbyt koření, udělejte si brambory v alobalu.

Máte nějaké oblíbené recepty, které připravujte u táboráku? Nebo zůstanete u opečeného párku a buřtu?

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se