Doma jako na festivalu: 3 tipy na domácí festivalová jídla

Poslat přátelům @
  • 12. 6. 2015
  • Jídlo na cesty

Dejte si vychladit pivo či jiný oblíbený nápoj a udělejte si jednu z vybraných festivalových jídel. Jaká jídla znáte z festivalů?

Maxibramborák

Obyčejné bramboráky jsou výborné, ale na festival patří něco speciální a velkého, co zažene hlad a bude se hodit k pivu. Na takovou příležitost patří maxibramborák. Základem jsou strouhané brambory, mouka, vajíčko, majoránka, česnek a sůl. Tento bramborák je ještě ochucen o výbornou houbovou náplň a tak zasytí i ty největší jedlíky. Udělejte si festivalový maxibramborák doma. 

Langoše se sýrem

Langoše potřené česnekem, kečupem a k tomu strouhaný sýr, typické stánkové jídlo, které na festivalu běžně seženete. Naštěstí příprava langoše je velmi snadná, a tak si jej můžete udělat i doma. Stačí si připravit kynuté těsto. Vše najdete v našem receptu. 

Bramborové spirály

Bramborové spirály jsou další chutné stánkové jídlo. Nebojte se tvarování spirál z brambor, není to tak těžké. Potřebovat budete dobrý menší nůž, vysokou bramboru a trochu cviku. Bramborové spirály nejlépe chutnají z friťáku.

Na jaké festivalové jídlo se nejvíce těšíte? Napište nám do komentáře, které z vybraných jídel máte rádi.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se