Pečeme s bezlepkovou moukou: na co si dát pozor?

Poslat přátelům @
  • 25. 6. 2015
  • Bezlepkové jídlo
  • Zdraví

Jak pracovat s bezlepkovou moukou a docílit nejlepšího výsledku? Na co si dát při bezlepkovém pečení pozor? 

Těsto z bezlepkové mouky více drolí

Jiná konzistence těsta vám může ze začátku způsobit problémy. Připravte se na to, že se těsto bude hůře zpracovávat vařečkou a je lepivější. Usnadněte se si práci jednoduchým trikem, navlhčete si ruce vodou a uvidíte, že práce bude jednodušší. Aby bylo těsto odolnější a tolik se nedrolilo, přidejte do něj trochu oleje, medu nebo vajíčko.

Přidejte více prášku do pečiva

Do bezlepkové mouky je potřeba vždy přidat více prášku do pečiva nebo droždí. Doporučuje se až dvojnásobné množství. Bezlepková mouka hůře kyne. Aby byla práce pro vás jednodušší, pořiďte si rovnou mouku s obsahem prášku do pečiva.

Míchejte nejméně dva druhy mouky

Pokud mouka obsahuje pouze jeden druh suroviny, je práce s ní obtížnější. Tedy pokud při pečení použijete pouze kukuřičnou mouku, počítejte s tím, že práce s ní bude trochu těžší a složitější.

Bezlepkové těsto má jinou trvanlivost

Bezlepkové těsto se rychleji kazí, proto je vhodné pro okamžitou spotřebu. Pokud přece jen uděláte těsto navíc, dejte ho zmrazit. Můžete těsto využít později.

Pozor na kukuřičnou mouku

Kukuřičná mouka je skvělá na přípravu tortill, ale může vám po pár dnech zežluknout a hořkne. Kupujte ji v minimálním množství a uložte do ledničky.

Jaké zkušenosti máte s bezlepkovou moukou? Jaký druh je podle vás nejlepší?

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se