Jezte správně! Od snídaně až po večeři

Poslat přátelům @
  • 7. 10. 2014
  • Africká kuchyně
  • Arabská kuchyně
  • Asijská kuchyně
  • Francouzská kuchyně
  • Indická kuchyně
  • Italská kuchyně
  • Jihoamerická kuchyně
  • Klasická česká kuchyně
  • Mexická kuchyně
  • Řecká kuchyně
  • Španělská kuchyně
  • Východoevropská kuchyně
  • Britská kuchyně
  • Americká kuchyně

Pro náš organismus je nejzdravější, když jíme v kratších časových intervalech, tedy přibližně každé 3 hodiny, tj. 5-6krát denně. Tímto způsobem snadno přejdeme pocitu hladu a velkým výkyvům glukózy. Odborníci na zdravou výživu doporučují nachystat si ráno svačinky na celý den, abychom mohli energii pravidelně doplňovat i v práci či na cestách.

 

Jak rozvrhnout svá jídla?

Snídaně =20%

Snídaně má být prvním bodem našeho denního programu. V žádném případě ji nevynechávejte. Je důležitá pro naši dobrou náladu a výkonnost po celý den.

 

Dopolední svačina =10%

Dopolední svačina doplní naši energii a tím si udržíme svůj plný výkon až do oběda. Nezapomeňte na dostatečný přísun tekutin.

 

Oběd =40%

Doporučujeme vaše oblíbená jídla. Není nutné si odpírat to, co vám chutná, ale všechno s mírou. Jíst v klidu a v příjemném prostředí přispěje k dobrému trávení a prevenci žaludečních chorob. Místo řešení starostí při stolování si raději dopřejte zeleninový salát.

 

Odpolední svačina =10%

Dobrá a malá odpolední svačina zmenší vaši chuť na "velkou" večeři. V časové tísni výborně poslouží i samotné ovoce, které můžete mít připravené jako "železnou" rezervu.

 

Večeře =20%

Připravte se na to, že vám jedna večeře nebude stačit. Proto si předem nakrájejte do ledničky zeleninu nebo ovoce.

 

Dbejte na to, aby vaše strava byla vyvážená. Nezapomínejte na vitamíny ani na dostatečný přísun vlákniny. V Tesco najdete skvělé produkty značky Bonavita, které vám při správném stravování pomohou.

KOMENTÁŘE (1)

  • MartinS
    12.12.2016 18:16

    Četnost jídel by měla být spíš odvislá od rychlosti metabolismu. Zejména pro dospělé tak bude vhodnější méně jídel, ale výživných (pomalu stravitelných, která dovávají energii postupně a déle). A čím blíže k večeru (spánku) tím méně jídla.

    Odpovědět

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se