Jarní kedlubnový salát s jogurtovo-pažitkovou zálivkou

Jarní kedlubnový salát s jogurtovo-pažitkovou zálivkou

POSTUP

  • 30 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Brambory oloupejte a uvařte, nejlépe v páře. Pěkné mladé brambory můžete vařit i ve slupce, tu jen před tím očistěte.

2

Mladé kedlubny oloupejte a nakrájejte na větší nudličky, stejně tak i mrkev.

3

Vejce uvařte nahniličko, nebo alespoň tak, aby žloutek zůstal trochu tekutý.

4

V míse smíchejte brambory, rukolu, kedlubny a mrkev. Přisypte dýňová semínka, přidejte půlky uvařených vajec.

5

Připravte pažitkovou zálivku: Smíchejte jogurt, nasekanou pažitku, sůl a pepř.

6

Salát podávejte se zálivkou. Pokud chcete, můžete ho s ní rovnou promíchat.

7

Když vynecháte vejce, hodí se salát také jako příloha ke grilované rybě či bílému masu.


Kedlubny můžete nahradit mladým uvařeným chřestem.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

400 g mladých brambor
200 g kedluben
1 mrkev
4 vejce
hrst rukoly
2 lžíce dýňových semínek
Na zálivku 
2 bílé jogurty
4 lžíce nasekané pažitky
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se