Tradiční český houskový knedlík

Tradiční český houskový knedlík

POSTUP

  • 120 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • do 50 Kč

1

Z mléka vezmeme asi 50 ml a lehce jej ohřejeme. Mléko smícháme s droždím a přidáme cukr. Necháme vzejít kvásek.

2

Hotový kvásek smícháme s moukou, vajíčkem, solí a zbytkem mléka. Vypracujeme těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme jej na teplém místě kynout.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části a vypracujeme knedlíky, které necháme ještě 20 minut kynout.

4

Knedlíky vaříme 20 minut a po 10 minutách je otočíme. Jakmile jsou uvařené, hned je propíchneme, aby se nám nesrazily.

5

Hotové knedlíky podáváme k omáčce a masu nebo je dáme zmrazit do mrazáku.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

300 g hrubé mouky
1 lžička cukru
1 vajíčko
1 lžička soli
½ droždí
180 ml mléka

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se