Marinovaná krkovice na grilu s lehkým salátkem

Marinovaná krkovice na grilu s lehkým salátkem

POSTUP

  • 20 minut
  • jednoduchá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Před grilováním necháme maso 2 hodiny mimo lednici při pokojové teplotě. Není třeba jej nijak naklepávat ani kořenit, plátky jsou již ochuceny a připraveny ke grilování.

2

Mřížku rozpáleného grilu potřeme kouskem špeku, aby se maso nepřichytávalo.

3

Plátky grilujeme nad silně rozžhavenými uhlíky 6 minut z jedné strany, poté je obrátíme a necháme grilovat další 6 minut z druhé strany.

4

Hotovou krkovici dáme mimo gril a necháme pár minut odpočinout.

5

Mezitím si připravíme salát: rajčata a cibuli nakrájíme a smícháme v míse spolu se salátem a polníčkem. Vše dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.

6

Na talíře servírujeme salátek, na který pokládáme plátky krkovice. Dle chuti můžeme maso zakapat olivovým olejem a citronovou šťávou.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

4 plátky marinované krkovice
8 keříčkových rajčat
1 velká bílá cibule
220 g čerstvého řezaného salátu
100 g polníčku
1 citron
2 lžíce olivového oleje
kousek špeku
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se