Jablečná galette s dýní hokkaido

Jablečná galette s dýní hokkaido

POSTUP

  • 50 minut
  • jednoduchá příprava
  • 3 porce
  • do 50 Kč

1

Rozehřejeme troubu na 180 °C a dýni s jablky nakrájíme na menší kostky. V kastrolu ohřejeme máslo a na něm chvíli opečeme dýni tak, aby trošku změkla.

2

Po třech minutách přidáme jablka a mícháme ještě asi minutu.Celou směs promícháme v misce a přidáme k ní všechny suché ingredience spolu s whisky.

3

Těsto uložíme na pečící papír a směs naskládáme do středu tak, že necháme na krajích volných cca 5 cm. Postupně začneme překlápět okraje, přidržujeme prsty. Posypeme špetkou soli, okraje potřeme vajíčkem a opět posypeme třtinovým a vanilkovým cukrem.

4

Dáme péct na přibližně 30-35 minut, dokud nebudou okraje zlatavé.


O autorovi

Maťa Ivanová

Maťa je skvělou fooblogerkou, která umí propojit báječné chutě s naprosto dokonalým designem. Její recepty z úspěšného blogu Maťa varí! proto můžete doslova hltat nejen svými chuťovými pohárky, ale i očima...

SUROVINY

150 g hokaido dýně (přibližně čtvrtina malé)
lžička másla
2 velká jablka
1 lžička mleté ​​skořice
1 lžíce skořicového cukru
1 lžíce vanilkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce mouky
hrst mletých vlašských oříšků
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce whisky
špetka soli
1 vajíčko na potření

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se