Salát s houbami, hermelínem a hruškami

Salát s houbami, hermelínem a hruškami

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Rozehřejeme troubu na 180 °C.

2

Odkrojíme nožičky hub a kloboučky dáme opéci na grilovací pánev. Přidáme nakrájený česnek a kousky nasekaných vlašských ořechů.

3

Hermelín vložíme na přibližně 15 minut do trouby.

4

V menší misce promícháme vinný ocet s olejem, hořčicí, solí a pepřem.

5

Grilované žampiony odložíme stranou. Hrušku nakrájíme na tenké plátky, na grilovací pánvi ji opečeme z obou stran a během posledních 30 sekund pokapeme plátky medem.

6

V misce promícháme cottage sýr s kůrou a šťávou z ½ citrónu a špetkou soli i pepře. Nakrájíme směs salátů a v misce je smícháme s grilovanými žampiony.

7

Přidáme cottage sýr, nakrájený hermelín, vše zalijeme zálivkou a posypeme ořechy.


O autorovi

Maťa Ivanová

Maťa je skvělou fooblogerkou, která umí propojit báječné chutě s naprosto dokonalým designem. Její recepty z úspěšného blogu Maťa varí! proto můžete doslova hltat nejen svými chuťovými pohárky, ale i očima...

SUROVINY

8 žampionů
120 g hermelínu
½ stroužku česneku
1 hruška
1 lžička medu
125 g nízkotučného cottage sýra
½ citronu
40 g vlašských ořechů
1 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce extra panenského olivového oleje
1 lžíce dijonské hořčice
balsamico ocet
směs salátů
pepř
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se