Grilovaný steak z roštěnce s pikantním chutney a švýcarským chlebíkem

Grilovaný steak z roštěnce s pikantním chutney a švýcarským chlebíkem

POSTUP

  • 20 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 porce
  • nad 150 Kč

1

Maso necháme odpočinou alespoň 2 hodiny při pokojové teplotě. Díky tomu se správně propeče a bude chutnat přesně tak, jak má.

2

Připravíme si gril: uhlíky rozpálíme, mřížku pomažeme kouskem špeku.

3

Maso opepříme a ogrilujeme z obou stran asi 3 minuty. Záleží na výšce vybraného kousku a také, jak jej máme rádi propečený.

4

Jakmile je maso hotové, důkladně jej zasolíme hrubozrnnou solí a necháme odpočinout. Mezitím si nakrájíme švýcarský chlebík s olivami.

5

Maso nožem očistíme od přebytečné soli a servírujeme s nakrájeným chlebíkem a chutney, které jídlo krásně osvěží - tato kombinace zkrátka nemá chybu!


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

2 kousky roštěnce Tesco finest
1 chutney s rajčaty a piri piri chilli Tesco finest
1 švýcarský chlebík s olivami Tesco finest
kousek špeku na potření grilu
4 lžíce hrubozrnné soli
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se