Grilovaná krkovička v BBQ marinádě

Grilovaná krkovička v BBQ marinádě

POSTUP

  • 55 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • nad 150 Kč

1

Začneme s přípravou marinády. Cibuli nakrájíme na jemno a zpěníme na másle. Přidáme drcený česnek a hrnec odstavíme.

2

K česneku a cibuli přidáme kečup, hořčici, ocet, chilli omáčku, sojovou omáčku, mletou papriku a cukr. Vše důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Maso naložíme do marinády alespoň 2 hodiny před grilováním, necháme jej odležet.

4

Na rozpáleném grilu grilujeme plátky z obou stran asi 7 až 9 minut. Během grilování je můžeme potírat zbylou marinádou.


TIP: K jídlu se skvěle hodí příloha z grilovaného lilku, cukety a papriky. Zeleninu stačí nakrájet, ochutit kořením, olejem a krátce grilovat. Vychladlou zeleninu smícháme se lžičkou bílého jogurtu a skvělá příloha je hotová.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Grilovaná krkovička 
500 g Tesco vepřová krkovice plátky
sůl
pepř
BBQ omáčka 
150 g kečupu Hellmann's
3 lžíce hořčice Malva
1 menší cibule
2 stroužky česneku
500 ml vody
150 ml octu
100 g másla
100 g cukru
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
olej
pepř
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se