Francouzská snídaně: čerstvé domácí croissanty

Francouzská snídaně: čerstvé domácí croissanty

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 porce
  • do 50 Kč

1

Listové těsto nám usnadní práci s přípravou croissantů. Můžete si jej koupit v kostce a rozválet válečkem nebo už koupit rovnou rozválené.

2

Plát těsta by měl být dostatečně tenký, ale ne příliš, aby se nám netrhal. Nejdříve jej nařízneme svisle přesně uprostřed a pak vodorovně, aby nám vzniklo několik stejných obdelníků.

3

Z každého obdélníku udělejte dva pravoúhlé trojúhelníky. Čokoládu nastrouháme na hrubo a položíme ji do středu trojúhelníků. Část kousků naplníme meruňkovým nebo jahodovým džemem.

4

Od širšího konce trojúhelníku začneme croissant smotáváte směrem ke špičce. Takto vytvoříme několik kousků croissantů a položíme je na pečící papír.

5

Každý croissant pomažeme vajíčkem, posypeme sezamem a dáme je péct do předehřáté trouby. Pečeme asi 20 minut na 180 °C.

6

Hotové croissanty necháme vychladnot a podáváme s čerstvým ovocem nebo je pomažeme máslem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 balení listového těsta
1 tabulka hořké čokolády
1 vajíčko
lžíce sezamu na posypání
kousek másla
čerstvé ovoce
jahodový džem
meruňkový džem

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se