Festivalové halušky s brynzou

Festivalové halušky s brynzou

POSTUP

  • 40 minut
  • středně složitá příprava
  • 4 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Brambory oloupeme a nastrouháme je na nejjemnějším struhadle. Jemně nastrouhané brambory smícháme s hladkou a polohrubou moukou. Lehce osolíme a směs důkladně promícháme.

2

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, kterou podle chuti osolíme. Jakmile začne voda vařit, přes sítko protlačíme halušky do vody a necháme je krátce povařit. Hotové halušky poznáme tak, že vyplavou na hladinu.

3

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na rozpálené pánvi.

4

Než se slanina usmaží, smícháme brynzu s haluškami. Nakonec přidáme hotovou slaninu a podáváme.


TIP: Vyzkoušejte také variantu s kysaným zelím.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

700 g brambor
100 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
200 g brynzy
300 g slaniny
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se