Grilované vepřové kotletky s bazalkovým pestem a zeleninou

Grilované vepřové kotletky s bazalkovým pestem a zeleninou

POSTUP

  • 25 minut
  • středně složitá příprava
  • porce
  • nad 150 Kč

1

Chřest zbavíme dřevnatých konců. Stačí je lehce ohnout a sami se odlomí. Konce rozhodně nevyhazujte, jsou skvělé k do zeleninového vývaru.

2

Maso očistíme a připravíme si marinádu. Smícháme olej, hořčici a tymián. Podle chuti osolíme a opepříme. Do marinády naložíme maso a také chřest. Necháme minimálně dvě hodiny uležet.

3

Připravíme si pesto. Do mixéru vložíme bazalku, oříšky, olej, parmazán i česnek a trochu soli. Vše rozmixujeme a pokud bude pesto příliš husté, přidáme olivový olej. V opačném případě oříšky nebo parmazán a opět rozmixujeme.

4

Z masa utřeme marinádu a grilujeme ho asi 6 minut z každé strany. Během grilovaní maso potíráme marinádou. K masu přidáme také chřest a rajčata v celku. Hotová rajčata potřeme pestem a podáváme je společně se masem a chřestem.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

6 vepřových kotlet
4 svazky chřestu
300 g cherry rajčat
sůl
pepř
Na bazalkové pesto 
50 g čerstvé bazalky
1 menší stroužek česneku
1 lžíce parmazánu
1 lžíce piniových oříšků
sůl
Na marinádu 
4 lžíce dijonské hořčice
4 špetky sušeného nebo 4 snítky čerstvého tymiánu
pepř
sůl
olivový olej

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se