Červené rizoto s kořenovou zeleninou a sušenými hřiby

Červené rizoto s kořenovou zeleninou a sušenými hřiby

POSTUP

  • 50 minut
  • jednoduchá příprava
  • 1 porce
  • do 50 Kč

1

Rýži zalijeme vodou a přivedeme k varu. Rýži ochutíme zeleninovým bujónem a vaříme 40 až 50 minut. Červená rýže se vaří déle než bílá.

2

Do rýže přidáme hrst nasekaných sušených, promícháme a necháme dojít. Rizoto by mělo být vláčné, ne příliš suché, proto nesmíme nechat vypařit všechnu vodu. Pokud je třeba, přilijte vodu před dovařování.

3

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Máslo necháme rozpustit a nejdříve osmažíme šalotku a následně přidáme ostatní zeleninu.

4

Vše ochutíme solí, pepřem a pokapeme citronovou šťávou. Zeleninu odstavíme. Podáváme tak, že nejprve dáme houbové rizoto z červené rýže a pak na to zeleninu.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 hrnek červené rýže
2 hrnky vody
1 zeleninový bujón bez glutamanu
hrst sušených hříbků
1 oranžové mrkev
1 žlutá mrkev
1 šalotka
kousek celeru
2 lžíce přepuštěného nebo klasického másla
2 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučuje 1 člověk.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se