Avokádové rizoto

Avokádové rizoto

POSTUP

  • 25 minut
  • jednoduchá příprava
  • 1 porce
  • do 50 Kč

1

Rýži vaříme ve vodě s bujónem a hráškem pod pokličkou a čas od času promícháme. Přilijeme víno a pořádně promícháme.

2

Když už bude rýže měkká a voda vypařená, vmícháme na kostičky nakrájené avokádo a odstavíme z plotny. Pořádně promícháme, avokádo se rozpustí.

3

Rizoto podáváme posypané pažitkou či parmazánem.


TIP: Chcete-li připravit jednoduchou zdravou přílohu - rýži s avokádem, tak postupujte následovně: Rýži uvařte podle návodu, po dovaření ještě do horké rýže vmíchejte avokádo pokrájené na maličké kousky. Míchejte, aby se rozpustilo v horké rýži. Dosolte.

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 hrnek rýže na rizoto (kulatozrnná)
2 hrnky vody
1 zeleninový bujón bez glutamanu
1 hrnek mraženého hrášku
1 dcl suchého vína
1 zralé avokádo (černá slupka)
pažitka nebo parmezán

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se