Malinové makronky

Malinové makronky

POSTUP

  • 40 minut
  • středně složitá příprava
  • 32 porcí
  • do 50 Kč

1

Troubu předehřejeme na 150 °C. Na pečící papír si obkreslíme pomocí pohárku na destiláty kroužky. Připravíme si minimálně 32 kroužků.

2

Ingredience si přesně navážíme. Začneme šleháním bílků. Když jsou na 70 procent vyšlehané, přidáme polovinu krystalového cukru a pak i zbytek. Přilijeme barvivo.

3

Vmícháme mandlovou mouku promíchanou s moučkovým cukrem. Pokud máte možnost, tak předtím ještě mandlovou mouku s cukrem promixujte na sucho, abyste měli maximálně jemnou směs.

4

Tuto hmotou dáváme na plech pomocí cukrářského sáčku. Necháme vyschnout při pokojové teplotě minimálně 20 minut, někteří doporučují i ​​hodinu - záleží na vlhkosti.

5

Makronky dáme do trouby a pečeme cca 10-12 minut při 150 °C. Hotové makronky necháme vychladnout na papíře.

6

Náplň si připravíme tak, že nad párou mícháme alespoň 5 minut žloutky s cukrem. Necháme vychladnout.

7

Máslo si vyšleháme a přidáme do něj žloutky a kakao, pak i džem. Necháme vychladnou. Makarónky si plníme náplní.



O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

Na makronky 
3 bílky
50 g jemného krystalového cukru
červené tekuté barvivo
115 g mandlové mouky
150 g moučkového cukru
Krém 
3 žloutky
50 g krystalového cukru
100 g 82% másla
3 lžíce kakaa
2 PL malinového džemu bez zrníček

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se