Bulgurový salát "co lednice dala"

Bulgurový salát "co lednice dala"

POSTUP

  • 20 minut
  • jednoduchá příprava
  • 2 porce
  • do 50 Kč

1

Hrneček tmavého hrubého bulguru zalijeme 3 hrnky vařící vody, necháme ho hodinu nabobtnat, pak ho osolený vaříme cca deset min.

2

Bulgur scedíme, necháme vychladnout a promícháme s kapkou olivového oleje a kouskem šunky na kostičky.

3

Do druhé misky si nakrájíme půlku červené cibule, 2 ředkvičky, kousek červené papriky, kousek okurky, pár červených cherry rajčat, 3 pečené feferonky s rozmarýnem, jeden little gem a 2 hrsti rukoly.

4

Zeleninu zakapeme citrónem, dochutíme špetkou soli a promícháme jí s bulgurem a šunkou.

5

Nakonec salát podáváme v miskách s česnekovým dresinkem z bílého jogurtu a lžičkou rozmarýnu z pečených paprik.


O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

1 hrnek tmavého hrubého bulguru
3 hrnky vařící vody
150 g šunky v celku
½ červené cibule
2 ředkvičky
kousek červené papriky
kousek okurky
hrst cherry rajčat
3 pečené feferonky
1 little gem
2 hrsti rukoly
citronová šťáva
1 bílý jogurt
rozmarýn
olivový olej
sůl

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 2 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se