Maxi burger s nivou, slaninou a marinádou s kentuckým bourbonem

POSTUP

  • minut
  • středně složitá příprava
  • 1 porce
  • 50 až 100 Kč

1

Mleté maso rukama zpracujeme a vytvarujeme burger. Uprostřed uděláme důlek, aby se při grilování nestahovalo.

2

Důkladně naolejujeme a grilujeme z každé strany asi 5 minut.

3

Po otočení maso potřeme marinádou s kentuckým bourbonem. Na maso poklademe plátky nivy a necháme zapéct.

4

Plátky slaniny grilujeme asi 3 minuty na alu táccích, aby se nepřipalovala. Jakmile je hotová, přidáme ji na maso s nivou.

5

Housku na burger opečeme, přidáme majonézu, cibulové proužky, salát, maso s nivou a slaninou, znovu cibuli a salát. A samozřejmě vrchní část housky. Dobrou chuť!


TIP: Kombinacím se meze nekladou - vyzkoušejte různé marinády, sýry i saláty!

O autorovi

Tým tescorecepty.cz

Tento recept pro vás připravil tým tescorecepty.cz. Líbí se vám? Ohodnoťte jej a sdílejte s přáteli!

SUROVINY

350 g mletého masa
1 houska na burgery
100 g nivy
4 plátky slaniny
1 bílá cibule
5 listů salátu
2 lžíce majonézy
2 lžíce marinády s kentuckým bourbonem Tesco finest
olivový olej

Vytisknout      Stáhnout v PDF      Poslat na e-mail

DOPORUČUJÍ

Tento recept doporučují 3 lidé.

KOMENTÁŘE

Pro přidávání komentářů se musíte . Pokud ještě nemáte svůj účet, vytvořte si jej prosím. Registrujte se